Πεντανόστιμη σούπα με βελουταρισμένο κουνουπίδι και ξεροψημένο μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο σε κύβους
- 1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουνουπίδι σε φουντίτσες
- 1 1 κ. σούπας θυμάρι
- 1 κ. γλυκού + έξτρα σχοινόπρασο
- 1 lt ζωμός λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 φλ. μικρά κρακεράκια ή κρουτόν
- 8 φέτες μπέικον ψημένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το καρότο και το σέλερι για περίπου πέντε λεπτά με αλατοπίπερο.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το κουνουπίδι, το σχοινόπρασο και το θυμάρι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Ρίξε τρία φλιτζάνια ζωμό και σιγόβρασε τα υλικά για 20 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
- Βγάλε με μια κουτάλα τα μισά λαχανικά από την κατσαρόλα με δύο κουταλιές από τη σούπα και πέρασέ τα από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
- Ρίξε τον πουρέ ξανά στην κατσαρόλα, πρόσθεσε αλατοπίπερο και σιγόβρασε για άλλα τρία λεπτά.
- Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τα κρακεράκια ή κρουτόν και το ξεροψημένο μπέικον.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ