Πεντανόστιμα ζυμαρικά με σάλτσα από βουτυρωμένη σόγια σος και τρία είδη άγριων μανιταριών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr σπαγγέτι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδος
- 120 gr μανιτάρια σιτάκε σε φέτες
- 120 gr μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
- 120 gr μανιτάρια πορτσίνι ψιλοκομμένα
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/4 φλ. λευκό κρασί
- 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
- 2 κ. σούπας σόγια σος
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίξε τα μανιτάρια να σοταριστούν για περίπου τρία λεπτά με αλάτι και πιπέρι.
- Αφαίρεσε τα μανιτάρια από το τηγάνι και πρόσθεσε μια κουταλιά βούτυρο.
- Σοτάρισε το κρεμμυδάκι, ρίξε το κρασί ξύνοντας την επιφάνεια του τηγανιού με ξύλινη σπάτουλα, ώστε να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα μανιταριών, πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε το ζωμό και τη σόγια σος και βράσε για μερικά λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος στο μισό.
- Ρίξε και το υπόλοιπο βούτυρο, επανάφερε τα μανιτάρια και πρόσθεσε τα σπαγγέτι, ανακατεύοντας μέχρι να ανακατευτούν πλήρως τα υλικά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ