Έχεις κουνουπίδι και δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Ψάχνεις μια διαφορετική πρόταση για να το καταναλώσεις; Αυτή η συνταγή είναι πολύ ξεχωριστή!
39 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκετάκια
- 60 γραμμ. τυρί κρέμα μαλακό
- μισό φλιτζ. φέτα τρίμμα
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας χυμό λεμόνι
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
- φρέσκια ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε το κουνουπίδι σε σκεπασμένη κατσαρόλα σε ελαφρά αλατισμένο νερό αφού πάρει βράση, για 15 λεπτά.
- Στράγγιξέ το και άφησέ το να κρυώσει.
- Βάλε το κουνουπίδι στο μπλέντερ μαζί με το τυρί κρέμα, τη φέτα, το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι και χτύπα τα μέχρι να γίνουν λείο μίγμα.
- Βάλε το μίγμα σε μπολ, σκέπασέ το και βάλ’ το στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρεις πασπάλισε με φρέσκια ρίγανη.
Tip
Άφησε το spread όλη νύχτα στο ψυγείο για να έχει ακόμη καλύτερη υφή και γεύση την επόμενη μέρα! Πασπάλισέ το και με άλλα μυρωδικά εκτός από ρίγανη όπως άνιθο ή και δυόσμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ