Πιπεριά
- Οι βιταμίνες της ομάδας Β, που επίσης υπάρχουν στην πιπεριά, συμβάλλουν στην καλύτερη απόδοση του μεταβολισμού και εξισορροπούν τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.
- Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην ευεξία. Επιπλέον, η βιταμίνη Α (β-καροτένιο) δημιουργεί πιο ανθεκτικούς ιστούς και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα κατά του κοινού κρυολογήματος και των καταρροϊκών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, των ιγμορείων, της ουροδόχου κύστης, του δέρματος και του πεπτικού σωλήνα.
- Oι πιπεριές είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C της πιπεριάς είναι συγκρίσιμη μ’ εκείνη του πορτοκαλιού και του γκρέιπφρουτ.
- Όταν οι πιπεριές βράζονται σε νερό χάνουν μεγάλο μέρος της βιταμίνης C, ενώ το μαγείρεμα σε ατμό ή σε σιγανή φωτιά διατηρεί αρκετή από τη βιταμίνη αυτή.
- Η πιπεριά περιέχει μεγάλο ποσοστό πυριτίου, ένα στοιχείο που είναι απαραίτητο για το σχηματισμό των μαλλιών, του δέρματος, των νυχιών και των δοντιών.
Kαι να σου πω και κάτι; Οι πιπεριές έχουν μια ακόμη απολαυστική ιδιότητα. Ανήκουν μεταξύ των αφροδισιακών τροφών που ανεβάζουν τη λίμπιντο. [Βρες απολαυστικές συνταγές εδώ]