Ναι, στο ποπ κορν, αλλά στην πιο υγιεινή του εκδοχή. Το κουνουπίδι δίνει τα θρεπτικά του στοιχεία και ποτέ ξανά το σνακ αυτό δεν ήταν τόσο healthy!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
- 2 κουτ. της σούπας γάλα
- 100 γρ. τριμμένη, φρυγανιά
- 25 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κουτ. του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 αβγό
- 2 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 1 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με λίγο αλατισμένο νερό, βράζεις το κουνουπίδι για 5 λεπτά.
- Σουρώνεις το κουνουπίδι και το μεταφέρεις σε ένα πιάτο, στο οποίο έχεις στρώσει απορροφητικό χαρτί, προκειμένου να “στεγνώσει”.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το γάλα και το αβγό. Ανακατεύεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις την τριμμένη φρυγανιά, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και τη ρίγανη. Ενώνεις και προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι.
- Κόβεις το κουνουπίδι σου σε μπουκίτσες και περνάς το κάθε κομμάτι από τα δύο μπολ. Πρώτα, από το μικρό και στη συνέχεια από το μεγάλο.
- Μεταφέρεις τις μπουκίτσες κουνουπιδιού σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνεις στους 200 βαθμούς C για 25 λεπτά, γυρνώντας με μία σπάτουλα τις μπουκίτσες από την άλλη πλευρά στα μισά.
- Σερβίρεις σε μπολάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ