Αν αγαπάς τα παντζάρια που είναι και της εποχής σήμερα θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό και πρωτότυπο πιάτο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους και την οικογένεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό παντζάρια
- 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 φλ. κασέρι τριμμένο
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- κόλιανδρο τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. σπόρους ροδιού
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό πάνω από την μέση και βράζεις τα παντζάρια για μισή περίπου ώρα
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βάζεις τα παντζάρια στο σουρωτήρι και τα αφήνεις να στραγγίσουν
- Αφαιρείς την φλούδα και κόβεις το πάνω μέρος τους
- Αδειάζεις μικρή ποσότητα από το εσωτερικό τους χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι
- Σε ένα μπολ ρίχνεις τα υλικά, εκτός από το ρόδι και τον μαϊντανό και ανακατεύεις καλά
- Γεμίζεις τα παντζάρια με το μείγμα και τα τοποθετείς σε ένα σκεύος ή ταψί
- Τα ψήνεις για 10 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά
- Αφαιρείς το σκεύος από το φούρνο, προσθέτεις ρόδι, μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ