Συνταγή για γεμιστές μελιτζάνες

1 ώρα
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι μελιτζάνες είναι λαχανικό της εποχής και σήμερα θα τις “γεμίσεις” φτιάχνοντας τα παραδοσιακά “παπουτσάκια”. Ένα γευστικό, χορταστικό και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 φλ. ρύζι
  • 1`φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις πολύ καλά τις μελιτζάνες και αδειάζεις το εσωτερικό με ένα μεγάλο κουτάλι
  • Γεμίζεις μέχρι τη μέση μια κατσαρόλα με νερό, προσθέτεις αλάτι και βάζεις τις μελιτζάνες να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
  • Τις αφαιρείς και τις αφήνεις στο τρυπητό
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι και στη συνέχεια τον κιμά
  • Ανακατεύεις πολύ καλά με την ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτεις τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνεις τον κιμά να βράσει για 15-20 λεπτά
  • Ρίχνεις το ρύζι, ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 10 λεπτά ακόμη
  • Γεμίζεις κάθε μελιτζάνα με το μείγμα από την κατσαρόλα, ρίχνεις από πάνω φρυγανιά και ελαιόλαδο και τις τοποθετείς προσεχτικά στο ταψί
  • Προσθέτεις λίγο νερό και τις ψήνεις στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164