Συνταγή για κεφτέδες με σπανάκι

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το σπανάκι είναι λαχανικό της εποχής και ένα από τα πιο θρεπτικά και γευστικά. Σήμερα θα φτιάξεις απίθανους κεφτέδες για ορεκτικό, σνακ ή και κυρίως πιάτο. 

Συστατικά

  • 250 γρ. σπανάκι (ζεματισμένο, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 3 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 50 gr τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 80 gr τριμμένο τυρί
  • 50 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.σ. μπέικιν
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το σπανάκι το ανακατεύεις λίγο με τα χέρια και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά
  • Ζυμώνεις πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα και προσθέτεις αν χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι
  • Το αφήνεις για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με μια πετσέτα
  • Πλάθεις τους κεφτέδες και τους αλευρώνεις
  • Ρίχνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και περιμένεις να κάψει
  • Τηγανίζεις τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές
  • Τους τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Τους σερβίρεις ζεστούς.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164