Είναι η εποχή που θα βρεις τα πιο νόστιμα κολοκύθια και θα τα γεμίσεις με τυριά δημιουργώντας ένα απολαυστικό πιάτο για όλη την οικογένεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 στρογγυλά μεσαία κολοκύθια
- 500 γρ. ανθότυρο λιωμένο
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 2 αυγά
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 50 ml γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις το “καπάκι” από τα κολοκύθια
- Αδειάζεις το εσωτερικό τους με ένα μεγάλο κουτάλι
- Σε ένα μπολ ρίχνεις τα αυγά και τα χτυπάς καλά
- Προσθέτεις τα τυριά και τα μυρωδικά και ανακατεύεις καλά
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς
- Γεμίζεις τα κολοκύθια με τη γέμιση
- Λαδώνεις ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείς τα κολοκύθια προσεχτικά αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους
- Τα ψήνεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Τα σερβίρεις ζεστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ