Συνταγή για κουνουπίδι με πάπρικα στο φούρνο

25 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κουνουπίδι είναι της εποχής, θρεπτικό και υγιεινό. Θα το φτιάξεις στο φούρνο με πάπρικα και θα εκπλαγείς από τη νοστιμιά του. 

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 αβγό  χτυπημένο
  • 130 ml γάλα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μέσα σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ρίχνεις  το κουνουπίδι και το αφήνεις να βράσει για περίπου 10 λεπτά
  • Το βγάζεις με την τρυπητή κουτάλα και το αφήνεις στην άκρη
  •  Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα
  • Το αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις το σκόρδο και την πάπρικα και ανακατεύεις καλά
  • Το αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι και βγάζεις το σκόρδο
  •  Σε μια κατσαρόλα λιώνεις το βούτυρο,  προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
  • Προσθέτεις το γάλα με την πάπρικα και ανακατεύεις καλά μέχρι να πάρει τη μορφή σφιχτής κρέμας
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτεις το αβγό και τη γραβιέρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Βάζεις το κουνουπίδι σε ένα πυρέξ, ρίχνεις από πάνω την κρέμα, την γραβιέρα και τη φρυγανιά και το ψήνεις για μισή περίπου ώρα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164