Το κουνουπίδι είναι θρεπτικό και αν το φτιάξεις ογκρατέν θα ενθουσιαστείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκέτα
- 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα
Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείς
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 700 ml φρέσκο γάλα
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις το κουνουπίδι για 5 περίπου λεπτά
- Το στραγγίζεις καλά και το απλώνεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις στην άκρη
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά
- Ρίχνεις το κρεμμύδι και το σοτάρεις για 4 περίπου λεπτά ανακατεύοντας
- Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές
- Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και σταδιακά το γάλα
- Συνεχίζεις το καλό ανακάτεμα με το σύρμα ώστε να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ
- Την αποσύρεις από την εστία ρίχνεις το αυγό και ανακατεύεις πολύ καλά
- Ρίχνεις στη μπεσαμέλ το τυρί και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί
- Την ρίχνεις στο σκεύος με το κουνουπίδι έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια
- Ψήνεις για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και το σερβίρεις ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ