Οι λαχανοντολμάδες είναι το απόλυτο ελληνικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο λάχανο
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κρεμμύδια
- Αλάτι & Πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κ.σ κορν φλάουρ
- 2-3 κ.σ βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- χυμό από 3 λεμόνια
- ρίγανη
- Δυόσμο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφαιρείς προσεκτικά τα φύλλα από το λάχανο
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα βράζεις για 5 περίπου λεπτά
- Τα γυρίζεις μέσα στην κατσαρόλα απαλά και τα αφήνεις για 5 ακόμη λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Κόβεις τα κοτσάνια από τα φύλλα και τα στρώνεις στην κατσαρόλα
- Ανακατεύεις τον κιμά με τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια, το μισό φλιτζάνι λάδι, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι
- Βάζεις σε κάθε φύλλο δυο κουταλάκια κιμά και τυλίγεις τους ντολμάδες
- Τους τοποθετείς στην κατσαρόλα σφιχτά τον ένα με τον άλλο για να μην ανοίξουν
- Όταν αρχίσουν να παίρνουν βράση τους σκεπάζεις με ένα πιάτο μέσα στην κατσαρόλα
- Ρίχνεις στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και νερό όσο χρειάζεται για να τους σκεπάσει
- Τους αφήνεις σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για περίπου 1 ώρα
- Σουρώνεις τους ντολμάδες και κρατάς το ζουμί τους
- Βάζεις σε ένα μικρό σκεύος το βούτυρο να ζεσταθεί, το κορν φλάουρ να τραβήξει το βούτυρο και να καβουρδιστεί ελαφρά και προσθέτεις σιγά,σιγά το ζουμί από τους λαχανοντολμάδες
- Όταν πήξει ελαφρά προσθέτεις τους κρόκους, και το χυμό λεμονιού
- Ρίχνεις ελάχιστο αλάτι
- Σερβίρεις τους λαχανοντολμάδες με την σάλτσα αυγολέμονο.
Photo: iSTock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ