Είναι η εποχή που θα βρεις τα ωραιότερα λάχανα και θα φτιάξεις ένα υγιεινό και λαχταριστό λαχανόρυζο με αβγολέμονο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό λάχανο λευκό πλυμένο, ψιλοκομμένο και πολύ καλά στραγγισμένο
- 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 4-5 κ.σ.ελαιόλαδο
- 50γρ. ρύζι
- 550ml ζωμό λαχανικών
- μαϊντανό
- άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το αβγολέμονο
- 2 αβγά
- χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις τα κρεμμύδια και το πράσο για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Προσθέτεις το λάχανο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 ακόμη λεπτά
- Ρίχνεις το ρύζι, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι
- Το αφήνεις να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
- Λίγα λεπτά πριν προσθέτεις τον μαϊντανό και τον άνηθο
- Σε ένα μπολ ρίχνεις τα ασπράδια των αβγών και χτυπάς με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια ανάλαφρη μαρέγκα
- Προσθέτεις τους κρόκους και ανακατεύετε με το σύρμα
- Ρίχνεις το χυμό του λεμονιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Παίρνεις με την κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα που βράζουν τα λαχανικά και προσθέτεις σιγά-σιγά στο αβγολέμονο χτυπώντας διαρκώς
- Συνεχίζεις την ίδια διαδικασία με άλλες 4 κουτάλες ζωμό
- Ρίχνεις το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείς ώστε να πάει παντού
- Το σερβίρεις ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ