Η ομελέτα είναι ιδανική για Κυριακάτικο brunch και σήμερα θα συνδυάσεις τα αυγά με σπανάκι και αρακά δημιουργώντας την πιο υγιεινή εκδοχή της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία σπανάκι 500 γρ.
- 5 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. αρακά
- 2 αυγά
- κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις και στραγγίζεις καλά το σπανάκι
- Ρίχνεις σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι με το σπανάκι μέχρι να μαλακώσουν
- Προσθέτεις τον αρακά και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά 10 περίπου λεπτά
- Σπας τα αυγά μάτια και τα ρίχνεις στο τηγάνι μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο
- Μόλις τα αυγά σφίξουν ελαφρά τοποθετείς με τη σπάτουλα προσεχτικά την ομελέτα σε ένα μεγάλο πιάτο και απολαμβάνεις.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ