Αν νηστεύεις ή προσέχεις τη διατροφή σου το σπανακόρυζο είναι ιδανικό. Μην ξεχάσεις να βάλεις αρκετό λεμόνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό σπανάκι πολύ καλά καθαρισμένο και πλυμένο
- 250 γραμμάρια ρύζι
- 1 φλ. λάδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό
- Προσθέτεις το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
- Προσθέτεις ελάχιστο νερό μόνο εάν είναι απαραίτητο
- Αφού βράσει το ρύζι και λίγο πριν αφαιρέσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνεις το χυμό λεμονιού.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ