Η γλυκοπατάτα είναι θρεπτική και απολαυστική και ο πουρές που θα φτιάξεις συνοδεύει τέλεια όλα τα κρεατικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
40 γρ βούτυρο - 150 ml φρέσκο γάλα
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά τις γλυκοπατάτες, τις καθαρίζεις και τις κόβεις σε μεγάλα καρέ
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζεις για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Τις βάζεις στο τρυπητό και τις αφήνεις στην άκρη να στραγγίξουν
- Τις ρίχνεις στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά
- Χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ