Δεν έχεις δει πιο ευφάνταστο τρόπο να ετοιμάσεις – και εν τέλει να απολαύσεις – το κουνουπίδι σου. Το λαχανικό παντός καιρού παίρνει το σχήμα μπριζόλας και εσύ έχεις έτοιμο το σημερινό νηστίσιμο κυρίως!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι, φρέσκο και καλά καθαρισμένο
- 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και στρώνεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Με ένα μαχαίρι, καθαρίζεις και στη συνέχεια κόβεις προσεκτικά το κουνουπίδι σου σε μεγάλες φέτες, πάχους περίπου 1,5 εκατοστών.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις, προκειμένου να δημιουργηθεί η μαρινάδα σου.
- Με ένα πινέλο, αλείφεις τα κομμάτια κουνουπιδιού, αξιοποιώντας την μισή ποσότητα του μείγματος σου.
- Μεταφέρεις το κουνουπίδι στο ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Αλείφεις το κουνουπίδι ξανά και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ