Δεν έχεις δει πιο ευφάνταστο τρόπο να ετοιμάσεις – και εν τέλει να απολαύσεις – το κουνουπίδι σου. Το λαχανικό παντός καιρού παίρνει το σχήμα μπριζόλας και εσύ έχεις έτοιμο το σημερινό νηστίσιμο κυρίως!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι, φρέσκο και καλά καθαρισμένο
- 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και στρώνεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Με ένα μαχαίρι, καθαρίζεις και στη συνέχεια κόβεις προσεκτικά το κουνουπίδι σου σε μεγάλες φέτες, πάχους περίπου 1,5 εκατοστών.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις, προκειμένου να δημιουργηθεί η μαρινάδα σου.
- Με ένα πινέλο, αλείφεις τα κομμάτια κουνουπιδιού, αξιοποιώντας την μισή ποσότητα του μείγματος σου.
- Μεταφέρεις το κουνουπίδι στο ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Αλείφεις το κουνουπίδι ξανά και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ