Αν νηστεύεις, σήμερα θα φτιάξεις ένα τέλειο ένα ριζότο με σπαράγγια που είναι της εποχής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό φρέσκα σπαράγγια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 350 γρ. ρύζι για ριζότο
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι και το αφήνεις να βράσει
- Ρίχνεις μέσα τα σπαράγγια για 2 περίπου λεπτά
- Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη μέσα σε κρύο νερό
- Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά
- Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις καλά
- Σβήνεις με κρασί, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις μερικά λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του
- Ρίχνεις 1 κουτάλα της σούπας από τον ζωμό και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Μόλις πιει τα υγρά προσθέτεις μία ακόμη κουτάλα ζωμό και περιμένεις μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
- Ρίχνεις τα σπαράγγια και τον υπόλοιπο ζωμό
- Ανακατεύεις και ρίχνεις το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το τριμμένο τυρί, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού
- Ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά ακόμη
- Το σερβίρεις ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ