Συνταγή για ριζότο με σπαράγγια

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα σπαράγγια είναι θρεπτικά και υγιεινά. Το ριζότο μια απολαυστική και εύκολη πρόταση για το καθημερινό τραπέζι. Σήμερα θα τα συνδυάσεις σε ένα πιάτο που θα καθιερώσεις. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φρέσκα σπαράγγια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ.  βούτυρο
  • 350 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι και το αφήνεις να βράσει
  • Ρίχνεις μέσα τα σπαράγγια για 2 περίπου λεπτά
  • Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη μέσα σε κρύο νερό
  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά
  • Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις καλά
  • Σβήνεις με κρασί, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις μερικά λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του
  • Ρίχνεις 1 κουτάλα της σούπας από τον ζωμό και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Μόλις πιει τα υγρά προσθέτεις μία ακόμη κουτάλα ζωμό και περιμένεις μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Ρίχνεις τα σπαράγγια και τον υπόλοιπο ζωμό
  • Ανακατεύεις και ρίχνεις το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το τριμμένο τυρί, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού
  • Ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά ακόμη
  • Το σερβίρεις ζεστό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164