H κολοκύθα είναι στην εποχή της και ταιριάζει πολύ με τη γιορτινή διάθεση. Σήμερα θα φτιάξεις το πιο απολαυστικό σουφλέ που είναι τέλειο και τα τραπέζια που οργανώνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. κολοκύθα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 6 αβγά
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 200 ml γάλα
- 40 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 40 γρ. αλεύρι
- μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζεις την κολοκύθα , αφαιρείς τη σάρκα προσεχτικά και την κόβεις σε μεγάλα καρέ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτεις την κολοκύθα και τα αφήνεις να βράσουν ανακατεύοντας διαρκώς περιμένοντας να λιώσει
- Σουρώνεις το μείγμα ώστε να μην έχει καθόλου υγρά
- Στη συνέχεια τα πολτοποιείς με το multi και το κρατάς στην άκρη
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ετοιμάζεις την μπεσαμέλ ρίχνοντας σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι
- Ανακατεύεις καλά με το σύρμα ενώ βράζουν σε χαμηλή φωτιά
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτεις το γάλα, ιδανικά ζεστό και ανακατεύεις γρήγορα μέχρι να πήξει
- Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
- Προσθέτεις στη μπεσαμέλ τον πολτό των λαχανικών και ανακατεύεις με την σπάτουλα
- Ρίχνεις του κρόκους των αβγών ένα-ένα και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Το αφήνεις να κρυώσει
- Χτυπάς τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα
- Την προσθέτεις σε 4-5 δόσεις στο μείγμα ανακατεύοντας
- Μόλις γίνει ένα αφράτο μείγμα το μοιράζεις σε 4 βουτυρωμένα ατομικά σκεύη που τα ψήνεις στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ