Ο σολομός είναι super θρεπτικός και ταιριάζει πολύ με τα σπαράγγια και ακόμη περισσότερο με σάλτσα από αβοκάντο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες baby, πλυμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. λευκά σπαράγγια
- 300-400 γρ. καπνιστό σολομό
- 100 γρ. ρόκα
- 1 μέτριο, ώριμο αβοκάντο
- ¼ φλυτζανιού γιαούρτι
- 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- τον χυμό από 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις πατάτες 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο
- Τις κόβεις στη μέση και τις αφήνεις στην άκρη
- Λαδώνεις ένα ταψί και βάζεις τις πατάτες να ψηθούν στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
- Κόβεις τα σπαράγγια από τη μέση και κάτω και τα βράζεις σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν όχι να λιώσουν
- Τα ξεπλένεις με κρύο νερό και τα αφήνεις στην άκρη
- Καθαρίζεις το αβοκάντο και το βάζεις στο multi μαζί με το γιαούρτι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού
- Κόβεις τον σολομό σε λωρίδες και τον σερβίρεις συνοδεύοντας με τις πατάτες και ρίχνοντας από πάνω ή στο πλάι τη σως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ