Τα κολοκυθάκια αυτή την εποχή είναι στα καλύτερα τους! Τα συνδυάζεις με φρέσκια ντομάτα, μυρωδικά και κάπως έτσι απογειώνεις το καλοκαίρι σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φύλλο κρούστας
- 5 μέτρια κολοκυθάκια, καλά καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες και λιωμένες
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Διάφορα μυρωδικά της επιλογής σου (ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C.
- Ραντίζεις τα κολοκυθάκια σου μαζί και το σκόρδο με ελαιόλαδο και τα αγαπημένα σου μυρωδικά.
- Στρώνεις το φύλλο κρούστας σε ταψάκι – κατά προτίμηση ορθογώνιο – και κάνεις μερικές τρυπούλες με το πιρούνι στην επιφάνειά του να μην φουσκώσει περίεργα.
- Καθαρίζεις τα ντοματίνια σου.
- Ρίχνεις την παρμεζάνα στο φύλλο και προσθέτεις τα κομμένα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Φρόντισε το ένα να μισοακουμπά επάνω στο άλλο σε σειρές και να καλύπτεται όλη η επιφάνεια.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο, προσθέτεις λίγη παρμεζάνα ακόμη και ψήνεις για 10 λεπτά.
- Κόβεις σε κομμάτια και μοιράζεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ