Συνταγή για βελούδινο πουρέ γλυκοπατάτας

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι γλυκοπατάτες αυτή την εποχή είναι νόστιμες και τέλειες. Κι εσύ θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα έναν βελούδινο πουρέ. 

Συστατικά

  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε καρέ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 400 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μερικά καρύδια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνεις 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τις γλυκοπατάτες μαζί με το μέλι και το κάρυ για 3 περίπου λεπτά
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά ακόμη
  • Ρίχνεις τα υλικά από την κατσαρόλα στο multi και τα χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθούν
  • Βάζεις τον πουρέ και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος
  • Τον βράζεις για 5 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις το βούτυρο.

Photo: iStock

  • Ανακατεύεις ώστε να λιώσει
  • Σερβίρεις στολίζοντας τον πουρέ με μερικά καρύδια.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164