Το απόλυτο φθινοπωρινό πιάτο για τις κρύες ημέρες και νύχτες που έρχονται. Η κολοκύθα γίνεται ριζότο και τα κάστανα η καλύτερη τους συντροφιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζάνι ρύζι
- 1/3 του φλιτζανιού κάστανα
- 1/2 φλιτζάνι ροζέ κρασί
- 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
- 2/3 φλιτζάνι παρμεζάνα
- 1/4 κουτ. του γλυκού καυτερό πιπέρι
- 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν (5-7 λεπτά).
- Προσθέτεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει, ανακατεύοντας αρκετά συχνά.
- Περιχύνεις το ροζέ κρασί, ανακατεύεις και αφήνεις το ρύζι να απορροφήσει το κρασί (περίπου 7 λεπτά).
- Συνεχίζεις να ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας κάθε 5 λεπτά από ένα ζωμό κοτόπουλου και μερικά κάστανα.
- Απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας, το καυτερό πιπέρι και την παρμεζάνα.
- Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλατοπιπερώνεις και μοιράζεις σε μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ