Τιαν είναι το πυρίμαχο ρηχό οβάλ σκεύος στο οποίο συνήθως οι Γάλλοι ψήνουν λαχανικά. Τώρα Tian Provencal είναι μια καλοκαιρινή συνταγή από την επαρχία της Γαλλίας με όλα τα λαχανικά της εποχής, μπόλικα μυρωδικά και αργό ψήσιμο στο φούρνο. Εκπληκτικά νόστιμο, απλό και ελαφρύ…
θερμίδες 190
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. μελιτζάνες
- 500 γρ. ντομάτες
- 300 γρ. κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- “Ηerbes de Provence” – Αποξηραμένο θρούμπι, Μάραθος, Βασιλικός, Θυμάρι & Λεβάντα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C
- Βουτύρωσε καλά ένα πυρίμαχο σχετικά ρηχό οβάλ σκέυος
- Καθάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και τις 5 από τις 6 σκελίδες
- Βάλε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδο που κράτησες σε κομματάκια στο σκεύος και στο φούρνο για 5-10 λεπτά. Άφησε να κρυώσει
- Ξέπλυνε καλά τα λαχανικά σου και κόψε σε όσο πιο λεπτές ροδέλες γίνεται και αν είναι δυνατό με την ίδια διάμετρο
- Άπλωσε τα λαχανικά στο σκέυοως επάνω από το κρεμμύδι διατηρώντας τη σειρά. Ντομάτα, κολοκύθι, μελιτζάνα και πάλι από την αρχή σχηματίζοντας σπείρα με τα λαχανικά
- Πασπάλισε με τις 5 σκελίδες σκόρδο που έμεινε
- Αλατοπιπέρωσε και περίχυσε με το ελαιόλαδο. Πασπάλισε με τα μυρωδικά σου (Herbes De Provence)
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ