Καλοκαιρινό πιάτο με αυγά “μάτια” με σοταρισμένα λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κολοκυθάκια
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
- 1 κ. σούπας πάπρικα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 μεγάλα αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι να σοταριστεί για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
- Κόψε τα κολοκυθάκια και την ντομάτα σε κύβους.
- Ρίξε το κολοκυθάκι στο τηγάνι για μαγείρεψε για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις ντομάτες, το θυμάρι και την πάπρικα, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε τα υλικά για περίπου 20 λεπτά.
- Βάλε τις πιπεριές σε ένα ταψί με ελάχιστο λάδι και αλατοπίπερο, ψήσε για 10 λεπτά στο φούρνο και έπειτα καθάρισέ τη και κοψ’ τη σε κύβους.
- Τηγάνισε τα αυγά και αλατοπιπέρωσέ τα.
- Πρόσθεσε την πιπεριά στα λαχανικά και ανακάτεψέ τα.
- Μοίρασε τα λαχανικά σε δύο πιάτα και σέρβιρε με το αυγό πάνω από το καθένα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ