Τηγανιτά αυγά με ρατατούι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Καλοκαιρινό πιάτο με αυγά “μάτια” με σοταρισμένα λαχανικά

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 1/2 κ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ. σούπας πάπρικα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 μεγάλα αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι να σοταριστεί για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
  • Κόψε τα κολοκυθάκια και την ντομάτα σε κύβους.
  • Ρίξε το κολοκυθάκι στο τηγάνι για μαγείρεψε για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες, το θυμάρι και την πάπρικα, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε τα υλικά για περίπου 20 λεπτά.
  • Βάλε τις πιπεριές σε ένα ταψί με ελάχιστο λάδι και αλατοπίπερο, ψήσε για 10 λεπτά στο φούρνο και έπειτα καθάρισέ τη και κοψ’ τη σε κύβους.
  • Τηγάνισε τα αυγά και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Πρόσθεσε την πιπεριά στα λαχανικά και ανακάτεψέ τα.
  • Μοίρασε τα λαχανικά σε δύο πιάτα και σέρβιρε με το αυγό πάνω από το καθένα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164