Η μπάμια είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό που όμως δύσκολα καταναλώνουμε! Και όμως! Αυτή η συνταγή είναι εξαιρετική για όλη την οικογένεια ή για όποιον δεν πολυαγαπάει τις μπάμιες! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Σπορέλαιο για το τηγάνι
- 1,5 φλιτζ. ψιλοκομμένες μπάμιες
- 3/4 φλιτζ.καλαμπόκι
- 100 γραμμ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
- μισό κουταλάκι αλάτι
- μια πρέζα πιπέρι
- μισό φλιτζάνι αλεύρι+2 κ.σούπας ακόμη
- 1/3 φλιτζ. ξινόγαλα
- 1 αυγό
- γιαούρτι ή άλλη λευκή σος για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε αρκετό λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι και ζέστανέ το.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξε καλά τις μπάμιες, το καλαμπόκι, το τυρί, και το αλατοπίπερο.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε.
- Χτύπα ελαφρά το αυγό με το ξυνόγαλα και ρίξ’ το στο μπολ με τις μπάμιες.
- Ανακάτεψε καλά να υγρανθεί το αλεύρι.
- Μόλις το λάδι κάψει παίρνε μία γεμάτη κουταλιά σούπας από το μίγμα, πίεζέ την ελαφρά και ρίχνε την στο τηγάνι.
- Τηγάνισε περίπου 2-3 λεπτά κάθε πλευρά να ροδίσει.
- Βγάλε τις τηγανίτες να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρονται ζεστές με γιαούρτι ή άλλη ξινούτσικη σος.
Tip
Πρόσθεσε μέσα στο μίγμα για τις τηγανίτες λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για έξτρα άρωμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ