Εύκολο και γρήγορο ρύζι με μαριναρισμένο κοτόπουλο και τρυφερό αρακά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας σόγια σος
- 1/2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κύβους
- 170 gr ρύζι μπασμάτι
- 60 gr καρότο σε κύβους
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 60 gr αρακάς
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 60 gr καλαμπόκι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τη σόγια σος με το σησαμέλαιο και τη ζάχαρη και βάλε τα κυβάκια κοτόπουλου να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
- Βράσε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό βράσε τα καρότα για περίπου τρία λεπτά, πρόσθεσε τον αρακά και βράσε για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Βάλε το λάδι στο γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρισε το κρεμμύδι για τρία λεπτά.
- Σε ένα δεύτερο τηγανάκι, ρίξε το χτυπημένο αυγό με λίγο αλατοπίπερο και τηγάνισέ το σπάζοντας συνεχώς με μία κουτάλα.
- Βγάλε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και πρόσθεσέ το στο γουόκ, ανακατεύοντας για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα καρότα, τον αρακά και το καλαμπόκι και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
- Ρίξε και το βρασμένο ρύζι και ανακάτεψε καλά σε δυνατή φωτιά για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε και το αυγό και σέρβιρε όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ