Tραγανά φασολάκια με σος γιαουρτιού

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραγανά φασολάκια με βελούδινη και δροσερή σος. Πάω στοίχημα πως δεν είχες φανταστεί πότε τα φασολάκια σου έτσι…

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.γ. καυτερό πιπέρι
  • 10-15 extra crispy onion rings
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σος: 1/2 κιλό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. λεμόνι
  • 1 chive ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βαλέ τα φασολάκια σε νερό που βράζει, ενώ παράλληλα έχεις ήδη έτοιμο ένα μεγάλο μπολ με πάγο. Άφησε τα φασολάκια για μόλις 2-3 λεπτά στο καυτό νερό και στράγγιξε. Γύρισε στον πάγο και άφησε εκεί να κρυώσουν τελείως. Έτσι θα κρατήσουν και το χρώμα τους πιο ζωντανό
  • Χτύπησε τα αυγά απλά σε ένα μπολ και πρόσθεσε λίγο καυτερό πιπέρι. Σε έλλο μπολ βάλε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα onion rings αφού τα έχεις θρυμματίσει καλά μαζί με τη φρυγανιά και λίγο πιπέρι
  • Πέρασε τα φασολάκια από το αλεύρι και στη συνέχεια μέσα από το αυγό. Τέλος πάναρε τα φασολάκια σου στη φρυγανιά και στρώσε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για δέκα λεπτά περίπου. Γύρισε τα φασολάκια και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα δέκα λεπτά
  • Βάλε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά
  • Σέρβιρε τα τραγανά φασολάκια σου με τη σος

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164