Umami Mac ‘n Cheese με κρέμα κολοκύθας και μπέικον

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό και έξτρα κρεμώδες Mac ‘n Cheese με πουρέ κολοκύθας και τραγανό μπέικον

Συστατικά

  • 230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμυδάκι εσαλότ τριμμένο
  • 2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 1 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. γάλα
  • 430 gr πουρές κολοκύθας (1 κολοκύθα)
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 300 gr τριμμένο cheddar
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

Για τον πουρέ κολοκύθας:

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, πλύνε μία κολοκύθα και αφαίρεσε την κορυφή της με ένα μαχαίρι.
  • Κόψε την κολοκύθα στην μέση καθέτως και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τα σπόρια της.
  • Κόψε τα δύο κομμάτια στην μέση οριζοντίως και έπειτα ξανακόψε τα τμήματα χωρίς σπόρια στην μέση.
  • Τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την πλευρά της ψίχας προς τα κάτω και ψήσε για 40 λεπτά.
  • Άφησε να κρυώσει και έπειτα με ένα κουτάλι αφαίρεσε την ψημένη ψίχα και πέρασέ την στο μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
  • Μετάφερε τον πουρέ σε βάζο και διατήρησέ τον στο ψυγείο.

Για το mac & cheese:

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγάρισε το μπέικον για περίπου οκτώ λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Μετάφερε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σκούπισε το τηγάνι από το λίπος.
  • Λιώσε στο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρισε το σκόρδο με το εσαλότ για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και καβούρδισε για ένα λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τον πουρέ κολοκύθας και την μουστάρδα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στην κρέμα μαζί με το cheddar και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με το τραγανό μπέικον και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164