Λαχταριστό και έξτρα κρεμώδες Mac ‘n Cheese με πουρέ κολοκύθας και τραγανό μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κρεμμυδάκι εσαλότ τριμμένο
- 2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
- 1 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. γάλα
- 430 gr πουρές κολοκύθας (1 κολοκύθα)
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 300 gr τριμμένο cheddar
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
Για τον πουρέ κολοκύθας:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, πλύνε μία κολοκύθα και αφαίρεσε την κορυφή της με ένα μαχαίρι.
- Κόψε την κολοκύθα στην μέση καθέτως και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τα σπόρια της.
- Κόψε τα δύο κομμάτια στην μέση οριζοντίως και έπειτα ξανακόψε τα τμήματα χωρίς σπόρια στην μέση.
- Τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί με την πλευρά της ψίχας προς τα κάτω και ψήσε για 40 λεπτά.
- Άφησε να κρυώσει και έπειτα με ένα κουτάλι αφαίρεσε την ψημένη ψίχα και πέρασέ την στο μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
- Μετάφερε τον πουρέ σε βάζο και διατήρησέ τον στο ψυγείο.
Για το mac & cheese:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγάρισε το μπέικον για περίπου οκτώ λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Μετάφερε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σκούπισε το τηγάνι από το λίπος.
- Λιώσε στο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρισε το σκόρδο με το εσαλότ για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και καβούρδισε για ένα λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα.
- Πρόσθεσε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τον πουρέ κολοκύθας και την μουστάρδα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στην κρέμα μαζί με το cheddar και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με το τραγανό μπέικον και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ