Βαρκούλες iceberg με dressing από blue cheese

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπορείς να το σερβίρεις ως ένα πικάντικο ορεκτικό ή ως μια εναλλακτική πρόταση για σαλάτα!

Συστατικά

  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1 φλιτζ. ξινόγαλα
  • μισό φλιτζ. ξινή κρέμα
  • 1,5 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1,5 κ.γλυκού κρεμύδι σε σκόνη
  • 1,5 φλιτζ. θρυμματισμένο blue cheese
  • 2 κεφάλια iceberg
  • 10 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια τομάτα ψιλοκομμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μέτριο μπολ βάλε το χυμό, τη μαγιονέζα, το ξινόγαλα, την ξινή κρέμα, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  • Πρόσθεσε το τυρί και ανακάτεψε.
  • Βάλε το μείγμα σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρεις.
  • Καθάρισε τα iceberg και κόψε το καθένα σε 4 κομμάτια.
  • Περίχυσε κάθε κομμάτι με μία γενναία δόση σος, πασπάλισε με μπέικον, τομάτα και πιπέρι.

Tip

Αντί για μεγάλη τομάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τοματίνια!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164