Vegetarian ρολό “κιμά”

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

Εναλλακτική πρόταση για το αγαπημένο ρολό με μανιτάρια, καρύδια, βότανα και παρμεζάνα

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κ. γλυκού βασιλικός
  • 1 κ. γλυκού φασκόμηλο
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. βρασμένο brown ρύζι
  • 2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. cottage cheese
  • 400 gr παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. φρέσκος μαϊντανός και ρίγανη ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα τηγάνι ζέστανε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά και πρόσθεσε τα μανιτάρια με αλατοπίπερο και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και το σκόρδο μαζί με τα ξηρά μυρωδικά και μετά από περίπου δύο λεπτά πρόσθεσε το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Άλειψε με λάδι μια φόρμα για ρολό κιμά και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βρασμένο ρύζι με τα καρύδια και τα αμύγδαλα και σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα αυγά με το cottage.
  • Ρίξε το μείγμα αυγών στο μείγμα ρυζιού και έπειτα πρόσθεσε τα ελαφρώς κρυωμένα μανιτάρια, την παρμεζάνα και τα φρέσκα μυρωδικά με αλατοπίπερο.
  • Ρίξε το μείγμα στη φόρμα για ρολό ομοιόμορφα και ψήσε για περίπου μία ώρα.
  • Άφησε το ρολό να “σταθεί” για 10 λεπτά και κόψε σε φέτες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164