Λαχταριστή σούπα πατάτας με φρέσκο κρεμμυδάκι, αρωματικό μπέικον και λιωμένο τυρί cheddar
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φέτες μπέικον
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 800 gr πατάτες
- 3 φλ. γάλα πλήρες
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλ. cheddar
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ψήσ’ το σε μέτρια φωτιά για περίπου οκτώ λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Μετάφερε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Ρίξε το λευκό τμήμα των κρεμμυδιών στην κατσαρόλα και σοτάρισέ τα για περίπου ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε και τις πατάτες σε κύβους και ανακάτεψε για περίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το γάλα και το αλάτι και άφησε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Στο μεταξύ ψιλόκοψε το τραγανό μπέικον.
- Μόλις βράσει το φαγητό, πολτοποίησε με το ραβδομπλέντερ τις πατάτες μέχρι να γίνει ρευστή και λεία η σούπα.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε με το τριμμένο μπέικον, το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και το cheddar.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ