Βελουτέ σούπα πράσου με όσα λαχανικά δεν χρησιμοποίησες

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμη κρεμώδης σούπα με τα πράσα και τις πατάτες που δεν πρόλαβες να μαγειρέψεις

Συστατικά

  • 500 gr πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 500 gr πατάτες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1,5 lt ζωμός κοτόπουλου
  • 30 gr βούτυρο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 κλωνάρι μαϊντανός
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Σόταρε το κρεμμύδι, τα πράσα και τις πατάτες για περίπου 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρασί και άφησε να εξατμιστεί για δύο λεπτά.
  • Ρίξε το ζωμό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Αφαίρεσε τα μυρωδικά κλωνάρια και τη δάφνη και με το ραβδομπλέντερ πολτοποίησε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
  • Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και άφησε να πάρει βράση.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστή με φρυγανισμένο ψωμί και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164