Πεντανόστιμη κρεμώδης σούπα με τα πράσα και τις πατάτες που δεν πρόλαβες να μαγειρέψεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 500 gr πατάτες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1,5 lt ζωμός κοτόπουλου
- 30 gr βούτυρο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 1 κλωνάρι μαϊντανός
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σόταρε το κρεμμύδι, τα πράσα και τις πατάτες για περίπου 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρασί και άφησε να εξατμιστεί για δύο λεπτά.
- Ρίξε το ζωμό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Αφαίρεσε τα μυρωδικά κλωνάρια και τη δάφνη και με το ραβδομπλέντερ πολτοποίησε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
- Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και άφησε να πάρει βράση.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστή με φρυγανισμένο ψωμί και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ