Γλυκά, ολόφρεσκα βλήτα, αρωματικό κύμινο και σκόρδο και τρυφερό φιλέτο τόνου θα κάνουν ένα υπέροχο πιάτο. Χορταστικό, υγιεινό και χωρίς πολλές θερμίδες αλλά με πολλά θρεπτικά συστατικά.
Θερμίδες 200
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό βλήτα καθαρισμένα και πλυμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. ολόκληρους σπόρους κύμινο
- 400 γρ. τόνο σε νερό (2 κονσέρβες)
- To χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και άφησε να κοχλάσει
- Ζεμάτισε τα βλήτα σου για 6-7 λεπτά και στράγγιξε σε σουρωτήρι, πιέζοντας να φύγουν τα πολλά υγρά
- Πάρε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε το ελαιόλαδο. Σόταρε τις ροδέλες το κρεμμύδι και πρόσθεσε το σκόρδο τα βλίτα και το κύμινο και συνέχισε το σοτάρισμα
- Αλατοπιπέρωσε τα χόρτα και αφού μαραθεί και το σκόρδο λίγο, ρίξε τον τόνο στο τηγάνι ανακατεύοντας με προσοχή για να μην διαλυθεί τελείως ο τόνος
- Συμπλήρωσε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και αφού τραβήξουν τα υγρά τους πρόσθεσε και το ξύσμα λεμονιού
- Σέρβιρε το πιάτο ζεστό με μπόλικη φέτα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ