Λαχταριστό και ζουμερό ογκρατέν με γλυκοπατάτα και παντζάρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 γλυκοπατάτες
- 4 παστινάκια (ή καρότα)
- 5 μέτρια παντζάρια
- 2 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 120 gr παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ. σούπας + έξτρα φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 60 gr. γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Κόψε τις γλυκοπατάτες, τα παστινάκια και τα παντζάρια σε λεπτές φέτες και μετάφερε κάθε λαχανικό σε διαφορετικό μπολ.
- Ρίξε 2/3 κρέμας γάλακτος σε καθένα από τα τρία μπολ, από πάνω πασπάλισε 1/4 από την παρμεζάνα και ένα κουταλάκι θυμάρι.
- Αλατοπιπέρωσε τα λαχανικά και ανακάτεψέ τα καλά.
- Ρίξε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ανακάτεψε με 1/4 από την παρμεζάνα και το λιωμένο σκόρδο.
- Στήσε μία σειρά από όρθιες ροδέλες γλυκοπατάτας διαγώνια στο πυρέξ, έπειτα κάνε το ίδιο με τα παστινάκια και τα παντζάρια.
- Επανάλαβε την διαδικασία μέχρι να γεμίσει το σκεύος σου.
- Αλατοπιπέρωσε όλα τα στημένα λαχανικά και πασπάλισε με όση παρμεζάνα έχει απομείνει ομοιόμορφα.
- Κάλυψε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 25 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, πασπάλισε με την γραβιέρα και γύρισε τον φούρνο στο γκριλ.
- Ψήσε για άλλα τρία με πέντε λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ