Ψητό κοτόπουλο με γλασαρισμένα λαχανικά και κρεμώδη σάλτσα στο τηγάνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μπουτάκια κοτόπουλου (με το κόκαλο)
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 γλυκοκρέμμυδο ψιλοκομμένο
- 3 καρότα σε πλάγιες φέτες
- 230 gr μανιτάρια
- 1/4 φλ. λευκό κρασί
- 500 gr σπαράγγια
- 1 1/2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές.
- Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω.
- Ψήσε το κοτόπουλο για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα.
- Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου μισή ώρα.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ζωμό με την κρέμα και το αλεύρι.
- Ρίξε στο τηγάνι στο σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρισε για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε και τα καρότα με τα μανιτάρια και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρασί με το μείγμα ζωμού, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα τον πάτο του τηγανιού για να γλασαριστεί η σάλτσα.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε και τα σπαράγγια και βράσε για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Ανακάτεψε και τον άνηθο και έξτρα αλατοπίπερο και επίστρεψε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
- Μόλις πάρει θερμοκρασία, σέρβιρε όσο είναι ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ