Με κατσικίσιο γιαούρτι και μπανάνες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 180 γραμμάρια βρώμη
- 50 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 85 γραμμάρια μέλι
- 2 κουταλιές σπόρους chia
- 70 γραμμάρια κατσικίσιο γιαούρτι
- 125 ml χυμό μήλου
- 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 ασπράδι αυγού
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα βιολογικά πράσινα μήλα
- 2 ώριμες μπανάνες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτύπα τη βρώμη, μέρι η σύστασή της να μοιάζει με αλεύρι.
- Πρόσθεσε τα καρύδια και χτύπα ξανά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τη βρώμη και τα καρύδια, τη σόδακαι τους σπόρους chia.
- Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ, χτύπα ελαφρώς τα αυγά και το ασπράδι αυγού. Στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και το χυμό μήλου και ανακάτεψε ξανά.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψε το λάδι καρύδας, την κανέλα, τη βανίλια και το μέλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι, στη συνέχεια, ανάμειξέ το με το μείγμα αυγών.
- Πρόσθεσε το υγρό μείγμα στο ξηρό μείγμα και ανακάτεψε αργά τα μήλα και τις μπανάνες. Προθέρμανε το φούρνο στους 160 ° C.
- Βουτύρωσε ελαφρά τις φόρμες των muffin και γέμισε τα 3/4.
- Ψήσε για 40 λεπτά.
- Άσε τα muffins να κρυώσουν για 15 λεπτά.
- Πασπαλίσε με κανέλα πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ