Best ever ομελέτα φούρνου με σπαράγγια, προσούτο και κατσικίσιο τυρί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μεγάλα αυγά
- 1/3 φλ. πλήρες γάλα
- 120 gr προσούτο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο πράσο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 ματσάκι σπαράγγια σε κομμάτια 2,5 cm
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 60 gr κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και πρόσθεσε το προσούτο.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι με διάμετρο 30 cm σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το πράσο και σοτάρισε για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε και τα σπαράγγια με το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.
- Άπλωσε τα λαχανικά σε μια ομοιόμορφη στρώση και ρίξε από πάνω το μείγμα αυγών.
- Πασπάλισε από πάνω το κατσικίσιο τυρί ομοιόμορφα και άφησε να ψηθεί η φριτάτα στο μάτι για δύο λεπτά.
- Μετάφερε το τηγάνι στον φούρνο και ψήσε για 20 λεπτά και γύρισε τον φούρνο στο γκριλ.
- Ψήσε για τρία λεπτά να πάρει χρώμα και άφησε για πέντε λεπτά να σταθεί εκτός φούρνου.
- Ξεφόρμαρε την φριτάτα σε μια πιατέλα, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ