Εναλλακτική πασχαλινή μαγειρίτσα με μπουκίτσες κοτόπουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg φιλέτο κοτόπουλου μπούτι
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλο αυγό
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1,5 lt ζωμός κοτόπουλου
- 2 μαρούλια
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τα μαρούλια και τον άνηθο και καθάρισε τα κρεμμυδάκια.
- Πλύνε καλά και κόψε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρές μπουκίτσες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο για περίπου 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια με αλατοπίπερο και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.
- Ρίξε και τον ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με το μαρούλι ψιλοκομμένο σε λωρίδες και χαμήλωσε την φωτιά.
- Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου μισή ώρα.
- Σε δύο μπολ χώρισε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
- Στο δεύτερο μπολ χτύπησε τους κρόκους με τον χυμό από το λεμόνι.
- Ρίξε το μείγμα κρόκων στα χτυπημένα ασπράδια και συνέχισε να ανακατεύεις με δύναμη να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξε προσεκτικά και λίγο-λίγο το ζουμί της σούπας στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας με πολλή δύναμη για να μην κόψουν.
- Μόλις τα αυγά πάρουν την θερμοκρασία της σούπας, τότε ρίξε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε προσεκτικά.
- Πρόσθεσε και τον άνηθο στην κατσαρόλα και έξτρα αλατοπίπερο.
- Σέρβιρε όσο η μαγειρίτσα είναι ακόμα ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ