Την απλώνεις στο ψωμί σου. Την απολαμβάνεις και σκέτη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό φρέσκα πορτοκάλια
- Χυμός ενός λεμονιού
- 2 λίτρα νερό
- 1,8 κιλά ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, πλένεις πολύ καλά τα πορτοκάλια και αρχίζεις να τα στύβεις.
- Αφού τα στύψεις όλα, αδειάζεις το χυμό σε μία κατσαρόλα.
- Σε ένα μικρό πουγκί, αδειάζεις τον πολτό που έχει μείνει πάνω στον στύφτη και το προσθέτεις δεμένο στην κατσαρόλα με το χυμό.
- Προσθέτεις το νερό και ξεκινάς να βράζεις σε μέτρια φωτιά για μία ώρα.
- Παράλληλα, τρίβεις τη φλούδα από δύο πορτοκάλια και την προσθέτεις στην κατσαρόλα, ενώ το μείγμα βράζει.
- Αφού περάσει η μία ώρα, αφαιρείς το πουγκί και προσθέτεις τη ζάχαρη.
- Δυναμώνεις τη φωτιά στο τέρμα και συνεχίζεις να βράζεις, ανακατεύοντας μία φορά, για να πάει η ζάχαρη παντού.
- Μετά από περίπου 20 λεπτά, το απομακρύνεις από τη φωτιά, περιχύνεις το χυμό λεμονιού και αφήνεις τη μαρμελάδα να έρθει κοντά στη θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετείς τη μαρμελάδα σε μικρά γυάλινα βάζα, που κλείνουν αεροστεγώς.
- Απολαμβάνεις κάθε στιγμή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ