Ζεστό κόκκινο κρασί με χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά και πορτοκάλι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 lt κόκκινο κρασί
- 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 ξυλάκια κανέλας
- γαρίφαλο
- 1 πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε το κρασί.
- Κόψε το πορτοκάλι σε λεπτές ροδέλες χωρίς να το ξεφλουδίσεις και καρφίτσωσε σε κάθε φέτα δύο με τρία γαρίφαλα.
- Μόλις ζεσταθεί το κρασί, πρόσθεσε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίξε στην κατσαρόλα και τις φέτες πορτοκαλιού μαζί με τα ξυλάκια κανέλας.
- Άφησε το κρασί να ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράζει, για περίπου 30 λεπτά.
- Δοκίμασε αν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη και σέρβιρε, αφήνοντας την υπόλοιπη ποσότητα να ζεσταίνεται συνεχόμενα, χωρίς ποτέ να βράσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ