Ζεστό κόκκινο κρασί με χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά και πορτοκάλι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 lt κόκκινο κρασί
- 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 ξυλάκια κανέλας
- γαρίφαλο
- 1 πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και πρόσθεσε το κρασί.
- Κόψε το πορτοκάλι σε λεπτές ροδέλες χωρίς να το ξεφλουδίσεις και καρφίτσωσε σε κάθε φέτα δύο με τρία γαρίφαλα.
- Μόλις ζεσταθεί το κρασί, πρόσθεσε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίξε στην κατσαρόλα και τις φέτες πορτοκαλιού μαζί με τα ξυλάκια κανέλας.
- Άφησε το κρασί να ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράζει, για περίπου 30 λεπτά.
- Δοκίμασε αν χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη και σέρβιρε, αφήνοντας την υπόλοιπη ποσότητα να ζεσταίνεται συνεχόμενα, χωρίς ποτέ να βράσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ