Μια τέλεια συνταγή που τρώγεται και κρύα και ζεστή. Είναι ιδανική για σένα που αγαπάς τα ζυμαρικά αλλά βρίσκεσαι σε φάση δίαιτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 262/ μερίδα
Συστατικά
- 2κ. σούπας μαργαρίνη
- 1κ. σούπας πολτός σκόρδου
- 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 170γρ. φρέσκο σπανάκι
- 900γρ. τυρί ρικότα
- 1 αυγό
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 12 λαζάνια άβραστα
- 680γρ. πολτός ντομάτας με μυρωδικά (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σπιτική σάλτσα)
- 2 κύπελλα τυρί μοτσαρέλα ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και το θυμάρι.
- Σόταρε για 2-3 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε για περίπου 2 λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε το τυρί ρικότα, το αυγό, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη συμπίεση του χυμού λεμονιού.
- Πρόσθεσε μέσα το σπανάκι και ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Άπλωσε λίγη σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός αντικολλητικού ταψιού 23x33εκ.
- Στρώσε στον πάτο 3 λαζάνια, το 1/3 του μείγματος σπανάκι, το 1/4 της σάλτσας ντομάτας και 1/4 της μοτσαρέλας.
- Στρώσε από πάνω ακόμα 3 λαζάνια το 1/3 του μείγματος σπανάκι, το 1/4 της σάλτσας ντομάτας και 1/4 της μοτσαρέλας και 1/2 φλιτζάνι νερό.
- Στρώσε πάλι 3 λαζάνια το 1/3 του μείγματος σπανάκι, το 1/4 της σάλτσας ντομάτας και 1/4 της μοτσαρέλας και 1/2 φλιτζάνι νερό.
- Στρώσε τα τελευταία 3 λαζάνια και πρόσθεσε το τελευταίο 1/4 της σάλτσας ντομάτας και 1/4 της μοτσαρέλας.
- Ψήσε για 30-40 λεπτά με αλουμινόχαρτο από πάνω και 10-15 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
- Μοίρασε το ταψί σε 12 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ