αλλά και για εσένα που θέλεις να τα απολαύσεις χωρίς καθόλου κρέας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία λαζάνια
- 2 κουτ. του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2/3 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη
- 2/3 φλιτζάνι πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη
- 2/3 φλιτζάνι κίτρινη πιπεριά, κομμένη
- 2/3 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, κομμένη
- 3 φλιτζάνια σπανάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι, λιωμένο
- 1 συσκευασία τοματοπελτέ
- 400 γρ. τομάτες
- 1 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/4 φλιτζανιού τυρί τριμμένο
- 1 συσκευασία φέτες κίτρινου τυριού
- 1 συσκευασία mozzarella, τριμμένη
- 4 αβγά
- 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουτ. του γλυκού ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με νερό, βράζεις τα λαζάνια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις, γίνουν τα στραγγίζεις σε κρύο νερό.
- Σε ένα κατσαρολάκι, μαγειρεύεις to κρεμμύδι και το σπανάκι μαζί με τις διάφορες πιπεριές. Μετά από λίγο, προσθέτεις τις τομάτες, τον τοματοπολτό και το νερό. Βράζεις, ανακατεύοντας για περίπου 30 λεπτά.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις τα τυριά, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα αβγά.
- Σε μία φόρμα ψησίματος απλώνεις λίγη σάλτσα τομάτας στη βάση με ένα πινέλο. Τοποθετείς τρία λαζάνια. Περιχύνεις με το μείγμα τυριών, αλλά και το μείγμα λαχανικών ομοιόμορφα. Σκεπάζεις με τα υπόλοιπα λαζάνια. Απλώνεις λίγη σάλτσα τομάτας στην κορυφή και ελάχιστο τυρί τριμμένο για γεύση.
- Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
- Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ