Light gordon blue

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κάνουμε πιο light και πιο γευστική μια συνταγή που οι περισσότερες αγαπάμε. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να απολαύσουμε το gordon blue χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 258/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή χωρίς γλουτένη
  • 1κ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή χωρίς γλουτένη
  • 1/2κ. γλυκού βούτυρο
  • 1+1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2/3φλ. ζωμό κοτόπουλου χωρίς αλάτι
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 4 λεπτές φέτες γαλοπούλας
  • 4 φέτες τυρί έμενταλ
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πασπάλισε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Βούτηξε” το κοτόπουλο στο αλεύρι.
  • Σε ένα μικρό μπολ συνδύασε το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.
  • Ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου και ψήσε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μετέφερε τα φιλέτα σε ένα πιάτο.
  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το μείγμα με το ζωμό κοτόπουλου.
  • Ανακάτεψε το μείγμα για 2 λεπτά.
  • Τοποθέτησε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου και πρόσθεσε από πάνω από μια φέτα γαλοπούλα και μια φέτα έμενταλ.
  • Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σέρβιρε από ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο, περίχυσε με τη sauce που υπάρχει ήδη στο τηγάνι και με το μαϊντανό.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164