Κάνουμε πιο light και πιο γευστική μια συνταγή που οι περισσότερες αγαπάμε. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να απολαύσουμε το gordon blue χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 258/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή χωρίς γλουτένη
- 1κ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή χωρίς γλουτένη
- 1/2κ. γλυκού βούτυρο
- 1+1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 2/3φλ. ζωμό κοτόπουλου χωρίς αλάτι
- 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 4 λεπτές φέτες γαλοπούλας
- 4 φέτες τυρί έμενταλ
- Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πασπάλισε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
- Πρόσθεσε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο.
- “Βούτηξε” το κοτόπουλο στο αλεύρι.
- Σε ένα μικρό μπολ συνδύασε το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.
- Ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου και ψήσε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μετέφερε τα φιλέτα σε ένα πιάτο.
- Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το μείγμα με το ζωμό κοτόπουλου.
- Ανακάτεψε το μείγμα για 2 λεπτά.
- Τοποθέτησε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου και πρόσθεσε από πάνω από μια φέτα γαλοπούλα και μια φέτα έμενταλ.
- Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σέρβιρε από ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο, περίχυσε με τη sauce που υπάρχει ήδη στο τηγάνι και με το μαϊντανό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ