Μπορείς να απολαύσεις το σουφλέ σοκολάτας χωρίς ενοχές χάρη σε αυτή την πιο ελαφριά εκδοχή του!
Θερμίδες: 206/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μαγειρικό σπρέι
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 3/4φλ. ζάχαρη
- 1/2φλ. κακάο
- 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 1/2φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
- 1 βανίλια
- 2 μεγάλους κρόκους
- 4 μεγάλα ασπράδια
- 75γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1κ. σούπας άχνη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κάλυψε 8 φορμάκια με μαγειρικό σπρέι και πασπάλισέ τα με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.
- Ανακάτεψε τα 2/4 της ζάχαρης, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι σε μια κατσαρόλα.
- Ρίξε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ενοποιηθούν.
- Άφησε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να πήξει (περίπου 3 λεπτά) ανακατεύοντας διαρκώς.
- Βγάλε από τη φωτιά και άφησέ το να σταθεί 3 λεπτά.
- Ρίξε τη βανίλια και έναν έναν του κρόκους.
- Βάλε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και άφησέ το στην άκρη.
- Βάλε τα ασπράδια σε μεγάλο μπολ και χτύπα τα σε μαρέγκα.
- Ρίξε το 1/4 φλιτζ. καθώς τα χτυπάς.
- Ρίξε το ένα τέταρτο της μαρέγκας μέσα στη σοκολάτα και ανακάτεψε απαλά.
- Πρόσθεσε και την υπόλοιπη μαρέγκα και την κουβερτούρα.
- Χώρισε στα φορμάκια.
- Ψήσε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
- Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ