Για πρωινό ή απογευματινό. Ένα γευστικό πιάτο με λίγη ώρα προετοιμασίας και λίγες θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 126/ μερίδα
Συστατικά
- 1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2κ. γλυκού baking powder
- 1/2κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 2κ. σούπας αμύγδαλα τριμμένα
- 2κ. σούπας ζάχαρη
- 1κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 3/4φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 6κ. σούπας γάλα αμυγδάλου
- 1 αυγό
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1/4φλ. αμύγδαλα φιλέ
- 1φλ. βατόμουρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ, συνδύασε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα μαγειρικής, τα τριμμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
- Άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το γιαούρτι και το γάλα.
- Πρόσθεσε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αυγό και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μαλακό το μείγμα. Συνδύασε τα δύο μείγματα που έχεις φτιάξει μέχρι στιγμής.
- Ρίξε μέσα τα αμύγδαλα φιλέ και τα βατόμουρα και ανακάτεψε ελαφρώς.
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Χώρισε το μείγμα έτσι ώστε να σου βγουν 3 panckaes.
- Ρίξε την πρώτη δόση και μαγείρεψε 2 λεπτά από τη μια πλευρά και 1 λεπτό από την άλλη.
- Μοίρασε από 1 pancake σε κάθε πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ