Αφράτο κέικ με τραγανή επικάλυψη

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό και με λίγες θερμίδες. Περιέχει μια τραγανή επικάλυψη από βρώμη και ζάχαρη που το κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό.
Θερμίδες: 266/ μερίδα

Συστατικά

  • Για την επικάλυψη:
  • 1/4φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1/4φλ. καστανή ζάχαρη
  • 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 2κ. σούπας βούτυρο
  • 1/4φλ. Ψιλοκομμένα φιστίκια, ψημένα
  • Για το κέικ:
  • 1+1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1+1/2κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 3κ. σούπας βούτυρο μαλακό
  • 3/4φλ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 1/2φλ. γάλα με 2% λιπαρά
  • 1/4φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1+1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Για να φτιάξεις την επικάλυψη συνδύασε σε ένα μπολ τα πρώτα 4 υλικά και ανακάτεψέ τα με ένα σύρμα.
  • Τοποθέτησε το βούτυρο σε ένα μίξερ και χτύπησέ το μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίξε μέσα τα φιστίκια και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.
  • Για να φτιάξεις το κέικ ανακάτεψε σε ένα μπολ με ένα σύρμα το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Χτύπησε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυάστούν καλά και να αφρατέψει το βούτυρο.
  • Πρόσθεσε στο μίξερ το ολόκληρο αυγό και τον κρόκο, χτυπώντας καλά.
  • Πρόσθεσε το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια και χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου συνδυαστούν καλά τα υλικά.
  • Έπειτα, πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι και χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό περίπου.
  • Βάλε βούτυρο και αλεύρι σε ένα ταψί 20 εκατοστών.
  • Στρώσε στον πάτο του ταψιού τη μισή δόση από το κέικ.
  • Έπειτα, πασπάλισε με τη μισή δόση από την τραγανή επικάλυψη.
  • Άπλωσε την άλλη μισή δόση από το κέικ και έπειτα πασπάλισε με την άλλη μισή δόση από την τραγανή επικάλυψη.
  • Ψήσε στους 170°C για 30 λεπτά περίπου.
  • Άφησε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και κόψε σε 10 κομμάτια.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164