Αφράτο κέικ με τραγανή επικάλυψη

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό και με λίγες θερμίδες. Περιέχει μια τραγανή επικάλυψη από βρώμη και ζάχαρη που το κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό.
Θερμίδες: 266/ μερίδα

Συστατικά

  • Για την επικάλυψη:
  • 1/4φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1/4φλ. καστανή ζάχαρη
  • 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 2κ. σούπας βούτυρο
  • 1/4φλ. Ψιλοκομμένα φιστίκια, ψημένα
  • Για το κέικ:
  • 1+1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1+1/2κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 3κ. σούπας βούτυρο μαλακό
  • 3/4φλ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 1/2φλ. γάλα με 2% λιπαρά
  • 1/4φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1+1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Για να φτιάξεις την επικάλυψη συνδύασε σε ένα μπολ τα πρώτα 4 υλικά και ανακάτεψέ τα με ένα σύρμα.
  • Τοποθέτησε το βούτυρο σε ένα μίξερ και χτύπησέ το μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίξε μέσα τα φιστίκια και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.
  • Για να φτιάξεις το κέικ ανακάτεψε σε ένα μπολ με ένα σύρμα το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Χτύπησε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυάστούν καλά και να αφρατέψει το βούτυρο.
  • Πρόσθεσε στο μίξερ το ολόκληρο αυγό και τον κρόκο, χτυπώντας καλά.
  • Πρόσθεσε το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια και χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου συνδυαστούν καλά τα υλικά.
  • Έπειτα, πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι και χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό περίπου.
  • Βάλε βούτυρο και αλεύρι σε ένα ταψί 20 εκατοστών.
  • Στρώσε στον πάτο του ταψιού τη μισή δόση από το κέικ.
  • Έπειτα, πασπάλισε με τη μισή δόση από την τραγανή επικάλυψη.
  • Άπλωσε την άλλη μισή δόση από το κέικ και έπειτα πασπάλισε με την άλλη μισή δόση από την τραγανή επικάλυψη.
  • Ψήσε στους 170°C για 30 λεπτά περίπου.
  • Άφησε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και κόψε σε 10 κομμάτια.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164