Αν δεν έχεις αδυναμία στα γλυκά, τότε θα ξετρελαθείς με αυτό το κέικ.
Θερμίδες: 150/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1φλ. κεφίρ
- 2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
- 1/4φλ. + 2κ. σούπας τυρί τσένταρ τριμμένο
- 1/4φλ. ελιές ψιλοκομμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι και σόταρε το κρεμμύδι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το δεντρολίβανο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το κεφίρ και τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το αλεύρι και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε μέσα τις ελιές, το 1/4φλ. τυρί και το κρεμμύδι και ανακάτεψε όλα τα υλικά.
- Μετέφερε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20 x 10 εκατοστά, τοποθέτησέ το στο φούρνο και ψήσε για 40 λεπτά.
- Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ψήσε για 5 – 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να είναι έτοιμο στο εσωτερικό του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ