Αλμυρό κέικ με ελιές και κρεμμύδι

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αν δεν έχεις αδυναμία στα γλυκά, τότε θα ξετρελαθείς με αυτό το κέικ.

Θερμίδες: 150/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1φλ. κεφίρ
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/4φλ. + 2κ. σούπας τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1/4φλ. ελιές ψιλοκομμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι και σόταρε το κρεμμύδι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το δεντρολίβανο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το κεφίρ και τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το αλεύρι και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε μέσα τις ελιές, το 1/4φλ. τυρί και το κρεμμύδι και ανακάτεψε όλα τα υλικά.
  • Μετέφερε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20 x 10 εκατοστά, τοποθέτησέ το στο φούρνο και ψήσε για 40 λεπτά.
  • Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ψήσε για 5 – 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να είναι έτοιμο στο εσωτερικό του.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164