Η αλλαγή της σεζόν φέρνει στα πιάτα μας την αλλαγή τροφίμων και πιο φρέσκα και «καθαρά» λαχανικά. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει χόρτα και ρίζες λαχανικών, ιδανικά για αποτοξίνωση και αποβολή φουσκώματος.
Θερμίδες: 185/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σαλάτα
- 2 μέτρια παντζάρια
- 4 μεγάλα καρότα
- 1 αγγούρι
- 3κ. σούπας σουσάμι
- 1/4φλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1/2φλ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 4 φλ. μικτά χόρτα της επιλογής σας (σπανάκι, ρόκα, βλαστοί μπιζελιών)
- 1 αβοκάντο
- Για το dressing
- 3κ. σούπας ξίδι
- 1 1/2κ. σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1κ. γλυκού σουσάμι ψημένο
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε και κόψε σε φέτες τα παντζάρια και τα καρότα.
- Βράσε τα στον ατμό περίπου 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόψε το αγγούρι και τοποθέτησέ το σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πρόσθεσε το σουσάμι, το κόλιαντρο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και άφησέ τα στην άκρη.
- Αφαίρεσε τα παντζάρια και τα καρότα από τον ατμό και ξέπλυνέ τα με κρύο νερό, ώστε να κρυώσουν γρήγορα.
- Στράγγιξέ τα καλά και πρόσθεσέ τα στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Στο ίδιο μπολ τοποθέτησε και το αβοκάντο.
- Τοποθέτησε τα χόρτα της επιλογής σου σε μια πιατέλα και από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Συνδύασε όλα τα υλικά για το dressing μαζί και περίχυσε τη σαλάτα σου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ